Kontakt

PZ MB d.o.o.
Prečna ulica 16
2212 Šentilj v Slovenskih Goricah

Matična številka 6291457000
Davčna številka SI73820709

Email: info.pz@amis.net

Copyright © 2014 PZ-MB d.o.o. izdelava spletnih strani StraniZaVas.com. Vse pravice pridržane.


Naročilo

Za naročilo knjig založbe PZ-MB d.o.o. izpolnite obrazec na spodnji povezavi:

Naročilo knjig

 

NOVOST!

 knjiga1-3d

gospo pravo 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Novela - Zakon o pravdnem postopku ZPP-E

Novela v ureditev pravdnega postopka prinaša pomembne novosti. Večja učinkovitost se zagotavljata pri vročanju in posredovanju vlog. Novela poudarja načelo skrbnosti strank in njihovega so-prispevanja k učinkovitosti in pospešitvi postopka ter h kakovosti sodnega varstva.

Iz vsebine

pdf-download

 

Format: A5
Vezava: Trda
Število strani: 305
Izid: september 2017

 

Avtor(ica): mag. Rudi Štravs

 

 

Cena:
Cena brez DDV: 118,72 €
Opis

Kompleksno poznavanje procesnega prava je nujno za uspešno delo sodnikov, odvetnikov in vseh ostalih, ki se udeležujejo sodnih postopkov.

27. februarja 2017 je bil objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravdnem postopku (ZPP–E). Novela ZPP–E predstavlja (poleg novele ZPP–D, ki je veljala od 1. oktobra 2008) najobsežnejšo spremembo in dopolnitev Zakona o pravdnem postopku, veljavnega od 14. julija 1999 in pomembnega procesnega zakona z učinki na številnih pravnih področjih.

Novela ZPP–E obsega 132. zakonskih členov in bistveno posega v vse faze pravdnega postopka. Med drugim odločilno vpliva na postopek pred Vrhovnim sodiščem in še posebej spreminja koncept revizije. Z omejitvijo dovoljenosti revizije na primere, ko je bila revizija predhodno dopuščena, se bo močno okrepila vloga Vrhovnega sodišča kot precedenčnega sodišča, poseženo pa bo seveda tudi v pravni položaj strank ob pravnomočnosti sodnih odločb, izdanih na drugi stopnji.

Knjižna in elektronska izdaja bosta vsebovala tekst celotnega noveliranega Zakona o pravdnem postopku s komentarjem vseh spremenjenih, dopolnjenih in novih členov. Avtor komentarja bo mag. Rudi Štravs, vrhovni sodnik svetnik, ki dela na civilnem oddelku Vrhovnega sodišča republike Slovenije.