Kontakt

PZ MB d.o.o.
Prečna ulica 16
2212 Šentilj v Slovenskih Goricah

Matična številka 6291457000
Davčna številka SI73820709

Email: info.pz@amis.net

Copyright © 2014 PZ-MB d.o.o. izdelava spletnih strani StraniZaVas.com. Vse pravice pridržane.


Naročilo

Za naročilo knjig založbe PZ-MB d.o.o. izpolnite obrazec na spodnji povezavi:

Naročilo knjig

 

NOVOST!

 knjiga1-3d

gospo pravo 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Veliki komentar ZDR-1

Zakon o delovnih razmerjih ZDR-1
slika11
zdr-1-17

Iz vsebine

pdf-download

 

 

 

Format: A5+
Vezava: trda
Število strani: 909
Izid: 22. Julij 2014

 

RAZPRODANO!

Avtor(ica): mag. Nataša Štelcer
Opis

Avtorica komentarja - mag. Nataša Štelcer je v knjigi predstavila in na enem mestu zbrala tako teoretična izhodišča obravnave delovnih razmerij, kot tudi najaktualnejšo sodno prakso. Slednjo in z njo potreben odgovor (obširna obrazložitev), glede na potrebe vseh, ki se z vprašanji uporabe Zakona o delovnih razmerjih srečujete dnevno in ne najdete pravega odgovora, poiščite ga v knjigi, ki je pred vami in vsebuje zelo obširne in natančne komentarje v katere je avtorica vložila veliko truda in energije!

Mag. Nataša Štelcer je rojena Mariboru, kjer je na PF v Mariboru pridobila naslov univ.dipl.pravnice. Kasneje je, v programu delovno pravno in pravo socialne varnosti, svoj študij nadaljevala na podiplomskem študiju PF Univerze v Ljubljani, ter leta 2007 študij zaključila z oceno cum laude. Znanja in izkušnje, ki jih pridobiva pri svojem delu v gospodarstvu, sodstvu in aktualno v odvetništvu se nadgrajujejo, dopolnjujejo, ter povezujejo interdisciplinarno, kar se odraža tudi v širši obravnavi posameznih vprašanj delovnega prava.

Ker se je kot avtorica tokrat preizkusila drugič, je potrebno izpostaviti, da sedanja knjiga Veliki komentar ZDR-1 združuje tako stališča, zavzeta že v prvem komentarju Zakona o delovnih razmerjih, ter hkrati novelirana stališča ob jasnih in določnih navedbah glede regulative, ki se ni spremenila. Ker sprememba zakona nujno ne predstavlja spremembe miselnosti, obvezno pa spremenjeno sodno prakso, je avtorica poudarek namenila prav spremembam v stališčih sodne prakse. Ob tem so v besedilu zakonskih določil vidno označeni spremenjeni deli, členi, besede, odstavki, hkrati pa ohranjeno besedilo ZDR veljavno pred 12.4.2013. Tako je vsem, ki takšen primerjalni dokument potrebujejo, na razpolago potrebna informacija iz istega vira. Upoštevaje prehodna določila ZDR-1 je primerjalna obravnava zakonskih določil smiselna in potrebna.