Kontakt

PZ MB d.o.o.
Prečna ulica 16
2212 Šentilj v Slovenskih Goricah

Matična številka 6291457000
Davčna številka SI73820709

Email: info.pz@amis.net

Copyright © 2014 PZ-MB d.o.o. izdelava spletnih strani StraniZaVas.com. Vse pravice pridržane.


Naročilo

Za naročilo knjig založbe PZ-MB d.o.o. izpolnite obrazec na spodnji povezavi:

Naročilo knjig

 

NOVOST!

 knjiga1-3d

gospo pravo 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Živeti s stresom – tehnike samopomoči

Stres predstavlja psihosindrom, ki vključuje tipične reakcije: fazo alarma, fazo adaptacije in potencialno fazo izčrpanosti. Stresorji predstavljajo vsakemu organizmu grožnjo. Na stresorje se organizem prilagaja z različnimi adaptacijskimi mehanizmi. Kadar stresorji trajajo predolgo, lahko dolgoročno prizadenejo človekovo zdravje. Posledice so lahko akutne in dolgotrajne, ki v skrajnih situacijah lahko povzročajo izgorelost, kronične bolezni in celo smrt. Za učinkovito obvladovanje stresa je potrebno poznavanje nastanka stresa in priprava na stres. Med pripravo na stres štejemo različne tehnike soočanja s stresom. Najpogostejše so telesne tehnike obvladovanja stresa kot so relaksacijski in dihalne tehnike, ki se ukvarjajo s simptomatskim zdravljenjem stresa in redukcijo učinkov stresa. Posebno pomembne so kognitivne tehnike soočanja s stresom, ki vplivajo na spremembo razmišljanja in misli, ki jih izzovejo stresni dogodki. Učinkovita borba prosti stresu se začne z dobrim poznavanjem fenomena stresa, pripravo na stresne dogodke in prevzemanjem samonadzora, kar imenujemo razvoj samregulacijskih spretnosti.

Iz vsebine

pdf-download

 

 

Format: A5
Vezava: Trda
Število strani: 320
Izid: junij 2017

 

Avtor(ica): dr. Matej Tušak

                  dr. Patricia Blatnik             

 

 

Cena:
Cena brez DDV: 39,27 €
Opis

Živeti s stresom je knjiga o stresu, o škodljivih posledicah stresa za posameznika kot osebo, za posameznika kot delavca, za podjetja, čigar zaposleni zbolevajo in končno za družbo, ki zaradi stresa izgublja denar, motivacijo, možnosti in srečo.

Skozi knjigo se prepletajo znanstvena spoznanja o stresu in njegovem nastanku, o vplivu na zdravje ter o možnostih preprečevanja škodljivih posledic stresa. Vendar knjiga ni le znanstvena monografija o stresu, je knjiga, v kateri iščejo odgovore na vprašanja zaposleni v podjetjih, ki jim je mar zato, kako uspešni in produktivni bodo zaposleni, kako uspešno bo podjetje in kako uspešni bomo v razvijanju človeških potencialov v podjetjih.

Živeti s stresom je tudi knjiga za vse raziskovalce stresa, za psihologe, kineziologe, zdravnike in fizioterapevte in predvsem starše, da bi znali bolje otroke vzgojiti in pripraviti na stres, ki jih čaka v življenju.

Živeti s stresom je tudi knjiga za vsakega izmed nas, ki ne želi zgolj razumeti, zakaj se kdaj počuti pod pritiskom, kako stres vpliva na njegovo uspešnosti in učinkovitost in zakaj stres načenja njegovo zdravje, pač pa bi rad predvsem izboljšal svoje sposobnosti soočanja s stresom. Je knjiga, ki nas uči, kako se stresu izogniti, kako zmanjšati njegov uničujoči učinek in kako stresorje spremeniti v izzive. Je knjiga, ki predstavlja sistematično pot do bolj uspešnega reagiranj v stresu, ki nas skozi različne tehnike samopomoči uči, kako odstraniti napetosti in kako vplivati na pozitiven tok misli, s katerim bo stres postajal pozitivna spodbuda in motivacija, ne pa izvor groženj, strahu in negotovosti. Je tudi knjiga, kjer bodo študenti našli pripomočke za pravila priprave na izpit, kjer bodo športniki poiskali recepte za boljšo realizacijo forme na tekmovanjih in kjer bomo našli razlage, kako izboljšati svojo samopodobo in samozavest. Živeti s stresom je tudi knjiga za učitelje, ki nam pri vzgoji otrok pomagajo in, ki lahko v trikotniku z družino, vzgojijo naše otroke v boljše, uspešnejše in čustveno trdnejše. Tega pa si vsi želimo, mar ne? Za veselje v družini, v šoli in najširše za blagostanje naše družbe.